Reiseblogg fra Travellerspoint

Gjensyn..

..og nytt "nabobekjentskap"

sunny 33 °C

Ny dag, nye muligheter.
Introduksjonsprogram, Training Lion Walk og Dambwa Tour var dagens aktiviteter. De to første aktivitetenes beskrivelse taler for seg selv, mens den tredje innebar tur opp til fase 2 av prosjektet - og gjensyn med to av løvinnene jeg gikk med i fjor; Tswana og Rundi. De har vokst og er stoooore, men fortsatt ubeskrivelig vakre.
Vi brakte med mat til de opp, og å dele bilen med x antall kilo eselkjøtt er en opplevelse som må oppleves. Jeg slapp riktignok billig unna, verre var det med de som satt med det illeluktende kjøttet under bena. Det lukter aldeles forferdelig og i denne varmen er det nesten uutholdelig til tider. Menmen, slik er det, det følger med på en plass som denne.

Hele tiden ser vi vilt ute her nå. Det yrer av bavianer som plukker frukt i trærne som er utenfor gjerdet, og av og til ser de sitt snitt til å ta en aldri så liten tur innenfor gjerdet også (som forøvrig ikke holder noe eller noen ute om de vil inn). Da er husets hund, Trevor, god å ha. Hun jager de unna slik at de ikke kommer for nær eller kommer seg inn i huset. Imapala ser vi "hele tiden" og i dag krysset en bushbuck stien vi gikk på. Da vi reiste til Dambwa passerte vi en stor flokk bøfler bare et par hundre meter fra huset.

Ellers har det vært en trist dag på prosjektet. To av løvinnene, Ruma og Rafiji, ble avlivet i dag på grunn av arvelig utviklingssykdom i skjelettet. Jeg er utrolig lettet over at ledelsen tok denne avgjørelsen, for det viser at de er seriøse i det de driver med. De holder ikke liv i et vilt dyr som kun har utsikter til å være sjukt, alternativt å bli medisinert hele livet. Jeg var ikke med på dette, men for de som var og som ikke har erfaring med denne type arbeid syntes nok det var tøft. En annen av løvene, en hann Rwanda, ble dessuten kastrert i dag. Dette er ikke vanlig, men han har hatt infeksjon i den ene testikkelen i lang tid som tross diverse behandling ikke har blitt bra. Han var uansett ikke tenkt å delta i avlsprosjektet, derfor var kastrasjonen ingen vanskelig avgjørelse. Han går en fremtid som konsulent i møte og vil leve det gode liv sammen med sine løvinner, alternativt sammen med en hann til i sin gruppe.

Bo-forholdene er betydelig forbedret fra i fjor. Ytterdøren er skiftet og er til alt overmål låsbar!!! Nye stoler i oppholdsrommet, tv og utemøbler er mer av det bedre i tillegg til en til to vifter på hvert rom, juhuu :D . Noe er imidlertid ved det gamle; 5-6 stråler fra dusjen, parketten mangler fortsatt flere biter, dvs det mangler flere enn i fjor ;) , matporsjonene er små og veggene er om mulig enda styggere. Men det er enda større forbedringer i gang. Nytt innkvarteringsbygg som vil huse 9 frivillige er snart ferdig, og de frivillige flytter dit så snart det er klart. Da skal dette huset renoveres og når det er gjort vil det bli veldig bra her. Så for dere som er fristet, drøy litt til så vil dere få et mindre kultursjokk enn jeg fikk i fjor ;)

På grunn av internettforbindelsen her, går opplasting av bilder laaaaaaangsomt, derfor kommer det ingen bilder i dag. Prøver igjen senere.

Skrevet av ninawm 10:18 Arkivert i Zambia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn