Reiseblogg fra Travellerspoint

This is Africa....

....dvs. ting skjer når de skjer - om de skjer.

sunny 37 °C

Dette er et faktum som noen trenger tid til å vende seg til, mens det for andre faller mer naturlig ;)

Dagens første aktivitet var Bush Walk, og er akkurat det betegnelsen sier; en rusletur i bushen, en safari til fots på en måte. Her lærer vi om forskjellige dyr vi evt. ser og om fugler og vegetasjon. For min del er dette interessant og spennende, mens for de mer energiske er denne slags aktivitet til å bli sprø av. Det skjer ikke mye og nå når det er så varmt skjer det enda mindre enn vanlig. Men bare det å "høre" på stillheten og få med seg de fuglene som er i aktivitet er verdt turen for min del. Impala er det alle steder så det ser vi hele tiden. De andre dyrene er skye og forsvinner siden det er en del skravling på en slik tur. Et lite eksempel på ny lærdom er; hanngiraff-avøfing er forskjellig fra hunngiraff-avføring..... Hmmmmm, gjelder det flere arter mon tro? ;)

Etter forkost sto Dambwa Research for tur. Da var det opp til fase 2 av prosjektet igjen for å finne igjen de 6 løvinnene som er satt ut der, og telle opp viltet for å se om, og hvor mye, løvene har spist siden siste telling. Denne løveflokken er veldig suksessfulle og er gode jegere. Dette har resultert i en kraftig reduksjon av bestanden av gnu, i tillegg til at en sebra er spist. Vi fant flokken og det var stas å se igjen de to siste av de jeg gikk med i fjor; Temi og Rusha. Rusha har vokst seg enorm, mens Temi er en god del mindre. Det var godt å se at de ikke ofret oss en eneste tanke der vi satt i bilen. De har helt tydelig kuttet båndene til mennesker. På grunn av varmen presterte disse løvinnene å ligge i ro så å si hele tiden mens vi befant oss i parken, dvs fra halv elleve til halv seks. Ikke mye fart i de damene der nei. Så vi satt i bilen og bare nøt synet av disse mektige dyrene mens de sov. Den største fysiske utskeielsen de foretok seg var å løfte på hodet en gang i blandt, rulle litt rundt og et par av de reiste seg opp og gikk bort til de andre for å legge seg der. Kanskje det er løve en skulle vært??? ;)

Skrevet av ninawm 10:18 Arkivert i Zambia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn