Reiseblogg fra Travellerspoint

En illeluktende og en glovarm erfaring

Meat Prep og Snare Sweap

sunny 38 °C

Det er nesten synd at lukt ikke lar seg formidle via internett, for da ville dere hatt en "bedre" opplevelse av dette lille innlegget ;)
Dagen i dag startet nemlig med å veie opp og lage til mat til to av de voksne løvene i Dambwa, Rundi og Tswana. Som tidligere fortalt fôres løvene her hovedsaklig med eselkjøtt. Tilfeldighetene ville det slik at det kun var innvoller igjen i fryseren her ved huset, så vi fikk den tvilsomme æren av å være med å porsjonere dette. For løvene er innvoller en delikatesse, de inneholder mange nyttige næringsstoffer. Men lukten kan få de fleste til å grøsse.

071__2_.jpg

Hver av løvene fikk "pakket" 8 - 8,5 kg innvoller som skulle kompletteres med ytterligere 6,5 - 7 kg eselkjøtt fra et esel som skulle slaktes ved anlegget i Dambwa i ettermiddag. Så hver av disse to løvene får 15 kg mat hver gang de fôres. I morgen har jeg fått den store ære å få lov å reise opp til Dambwa for å rydde i innhengningene, så da skal alt av eselknokler og løvebæsj ryddes ut.

Etter frokost var jeg satt opp på "snare sweap" med fire andre frivillige og 5 ansatte fra prosjektet. Det går ut på å gå manngard i nasjonalparken og lete etter snarer som folk setter ut ulovlig for å fange dyr. Dyrene som går i disse snarene lider en lidelsesfull død, og det kan gå mange mange dager før de til slutt dør. Selv om sola stekte fra skyfri himmel og gradestokken viste nærmere 40 grader, var dagens økt absolutt verdt svettingen. Vi fant nemlig ikke mindre enn 13 snarer i løpet av et par timer!!! Ved den ene lå det et impala-skjellet. Dette lå veldig "ryddig", det var bare kjøtt og muskler som var borte. Det er ille at dyr pines til døde på denne måten, og attpåtil blir ikke snarene sett etter. De er kun satt ut for å drepe! Denne aktiviteten blir gjort 2-3 ganger i uken hele året igjennom, og Lion Encounter gjør en utmerket innsats på dette området.

PA120566.jpg
En av handlerne foran impalaskjellettet. Ikke så godt å se det hele, men hodet og hornene ses relativt greit.

PA120567.jpg
Snarene er veldig amatørmessig laget, men dessverre virker de :(

PA120570.jpg
Dagens fangst. 13 dyr er på denne måten spart fra å gå i disse snarene.

Skrevet av ninawm 09:58 Arkivert i Zambia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn