Reiseblogg fra Travellerspoint

En innsats for de dårligst stilte.

En dag på førskolen

sunny 38 °C

Lion Encounter jobber ikke med løveprosjektet isolert sett, men retter også innsatsen mot lokalmiljøet rundt prosjektet. De bidrar bl.a med opplysning og undervisning i skolene. Denne gangen fikk jeg i oppdrag sammen med to andre frivillige å lage et opplegg for førskolen som holder til i en gammel kirke. Vi skulle undervise i enkel matematikk og tegning samt at vi skulle lese en historie og delta i leken. Jeg ble satt til å leke med de barna som ikke fikk følge undervisningen pga at foreldrene ikke hadde betalt for skolen. Det er mange som ikke er blandt de priviligerte, og fattigdommen er så tydelig :(

PA130586.jpg
Godt med litt hjelp når man er liten.

Vi lekte "buffalo and impala", kastet ball og fortalte navnene våre og hvor gamle vi var. Ei lita jente brast ut i spontan latter da jeg fortalt at jeg er 45 år. Gjennomsnittsalderen her er under 40 år, så antakelig var jeg den første hun så som var så utgammel ;) Ungene lærte oss en annen ringlek også, der de sang og gikk ned på kne etter tur, for så å reise seg opp igjen i neste vers. Vi lekte også "haien kommer" men med geiter og løver. Som løve fanget jeg ei jente, holdt henne i armene og løp av gårde med henne. Hun storlo og ville ikke ned - selvfølgelig. Og resultatet; 15 andre unger ville at jeg skulle gjøre det samme med de :) Puh, det var varmt i solsteken. Men du verden så moro :).

Som den ene av tre hvite og den eneste hvite som deltok i leken ble jeg raskt en attraksjon. De strøk opp og ned leggene mine og dro opp shortsen for å se om jeg var like hvit under - noe de raskt fikk bekreftet ;) . I tillegg til dette tror jeg armene mine er ca. fem cm. lenger enn da jeg kom. Det tar på å bære to-tre stykker som klamrer seg fast i hver arm, mens andre igjen forsøker å dra de løs så de også får leie. Gromme, snille unger :)
De strålte som soler da de gikk hjemover med hver sin tegning med klistremerker på. Klistremerkene hadde vi satt på som belønning for innsatsen. Det føles meningsfylt å kunne gi de en dag som avviker litt fra det daglige.

PA130577.jpg
Alle som deltok - også de som ikke hadde betalt - med klistremerker i panna :)

Skrevet av ninawm 10:40 Arkivert i Zambia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn