Reiseblogg fra Travellerspoint

Ikke bare løver

Om Lion Encounters andre oppgaver i Zambia

Selv om løveprosjektet er hovedoppgaven ved prosjektet i Zambia, er det også andre prosjekter de jobber med.
Det ene er
ELEFANTPROSJEKTET:
I den tørre årstiden fra april-oktober migrerer hundrevis av ville elefanter til Mosi-oa-Tunia og nærområdet til Lion Release. Prosjektet kartlegger rutene til elefantene og identifiserer individer og familiegrupper. Dette gjøres for å kartlegge hvem som kommer tilbake år etter år og hvilke ruter de bruker. Opplysningene brukes til å forebygge konflikter mellom elefanter og lokalbefolkningen som får hus og avlinger ødelagt av elefantene.
Videre er det
VILLHUNDPROSJEKTET:
Den afrikanske villhunden er totalfredet etter å ha vært nesten utryddet. Grunnen til utryddelsen er at folk misliker drapsmåten dens. De river byttet i biter umiddelbart etter å ha fått tak i det. De gjør ikke forsøk på å drepe det først. Men; slik er naturen, rå og nådeløs. Prosjektet vet med sikkerhet at det er minimum 2 villhunder i parken, 1 hann og 1 hunn. De har høyst sannsynlig kommet svømmende over Zambesi fra Zimbabwe. En observasjon av 4 villhunder svømmende over Zambesi er sannsynlig riktig, for 2 villhunder ble skutt i Livngstone i fjor. Disse hadde visstnok forsynt seg av husdyr, høns og geit. 2 andre hunder er observert av staben ved Lione encounter. Prosjektet går på å spore hundene for å vite hvor de holder til, om de formerer seg og forhåpentligvis få radiomerket de så de lettere kan beskyttes.

Så er det forskjellige oppgaver rundt løvene som går på litt andre ting en å gå med de ute i parken.
LION RELEASE:
- Måle poter: gjøres hver dag løvene er 1 mnd eldre. Løvenes poter vokser hele livet. Målingene gjøres for å se om ville løver kan aldersbestemmes ut fra størrelsen på potene.
- Fotografere snuter: gjøres hver bursdag. Det påståes at alle løver har rosa snuter fra de er små og at de blir mørkere med alderen. Det sies at ved 6 års alder er 60% av snuten svart. Dette antar en kun er en myte siden flere av løvene ved prosjektet i Zambia allerede har veldig mørke snuter, og de eldste her er bare 22 måneder gamle.
- Dominans/aggresjonstest: det kastes en kjøttbit inn til løvene på fôringsdagen før fôring for å se hvem som oppfører seg mest dominant. Observasjonene blir brukt for å kunne sette sammen individer som passer sammen i grupper.
- Closest neighbour: registrere hvem hver enkelt foretrekker å tilbringe mest tid med. Dette er også med tanke på gruppesammensetninger i steg 3 av prosjektet.
- Hunting research: registrere jaktinnstinkt og -ferdighet. Dette er en forutsetning for at løvene kan settes fri når de normalt skal være klar for steg 4 og et liv i full frihet.

Skrevet av ninawm 13:13 Arkivert i Zambia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn