Reiseblogg fra Travellerspoint

For et vær!!!!!

Da en tenker på Afrika, er ikke regn det første en tenker på. Iallefall ikke jeg. Selv om jeg visste at jeg ville være i Zambia i den våte årstiden, hadde jeg ikke i min villeste fantasi forestilt meg et slikt regnvær!!! Makan!!!
Vi var borte ved innhengningene og ventet på klarsignal fra skytterne om at vi kunne ta Temi og Tshwana ut og begynne turen. Mens vi ventet kjente vi riktignok noen dråper fra oven, men regnet med at det skulle bli ei lita skur. Men herregud, det ble skura si det gitt!! Regnjakke og goretex-sko kunne jeg like godt ha lagt igjen i huset, for det gikk sånn ca. 5 minutter så var jeg gjennombløt helt ut i tærne. Det regnet til og med gjennom glidelåsene under ermene, så det eneste som var tørt var håret!! Turen denne ettermiddagen ble avlyst, siden løvene også helst bare vil ligge i le for uværet. Tilbake i huset var det bare å prøve å få vrengt av seg de klissbløte klærne og få på seg tørt.
Da det omsider ble opphold igjen, ble fôringen av Rundi og Rusha fremskyndet slik at det skulle være gjort i tilfelle mer regn. Så vi tredde på oss de gjennombløte skoa og la i vei for å overvære fôringa. Løvene her blir fôret med esler, som prosjektet kjøper inn ferdig slaktet.
Men søren meg begynte det og bøtte ned igjen. Nye 5 minutter og enda et par busker var klare til å vris opp. I skoa surklet det da vi gikk - eller rettere sagt, løp - tilbake. Jeg turde knapt nok å tenke på hvor lang tid det ville ta før de ville bli tørre igjen....
Som om det ikke var nok at vi var gjennomvåte, viste det seg at vannet i huset var borte. Når det afrikanske regntid-regnet slår til, må en tydeligvis være forberedt på litt av hvert. Som f.eks at svette kropper forblir svette - og tildels selvklebende - til vannet i krana kommer tilbake;-).
Hva ville de neste dagene bringe?

Skrevet av ninawm 11:58 Arkivert i Zambia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn